Abonamentul pe care îl deţineţi nu include drepturi de acces la acest modul.Pentru a avea acces la toată informaţia, trebuie să achiziționați un abonament sau să schimbaţi planul de abonament care să conțină modulul de .
Alege plan abonament
EMITENT |
Notă CTCE Forma consolidată a LEGII nr. 212 din 12 iulie 2022, publicate în Monitorul Oficial nr. 708 din 14 iulie 2022, la data de 02 Februarie 2024 este realizată prin includerea modificărilor și completărilor aduse de: ORDONANŢA nr. 6 din 18 ianuarie 2023; LEGEA nr. 243 din 20 iulie 2023; LEGEA nr. 426 din 29 decembrie 2023.
Conţinutul acestui act aparţine exclusiv S.C. Centrul Teritorial de Calcul Electronic S.A. Piatra-Neamţ şi nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat informării utilizatorilor.
Parlamentul României adoptă prezenta lege.Capitolul I Dispoziţii generaleArticolul 1(1) Reducerea riscului seismic al clădirilor constituie o acţiune complexă, de interes naţional, în contextul atenuării efectelor unui potenţial dezastru provocat de cutremure şi se realizează prin luarea unor măsuri de intervenţie la clădirile existente care prezintă niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acţiuni seismice.(2) Stabilirea riscului seismic pentru o anumită clădire se face prin încadrarea acesteia în una dintre următoarele patru clase de risc:a) clasa de risc seismic RsI, din care fac parte clădirile cu susceptibilitate de prăbuşire, totală sau parţială, la acţiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime;b) clasa de risc seismic RsII, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere majoră la acţiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime, care pune în pericol siguranţa utilizatorilor, dar la care prăbuşirea totală sau parţială este puţin probabilă;c) 


Formă consolidată valabilă la data 02-02-2024 Prezenta formă consolidată este valabilă începând cu data de 02-02-2024 până la data de 14-05-2025