ORDIN nr. 252 din 14 iunie 2002pentru aprobarea Normelor privind fixarea nivelului maxim de acid erucic în uleiuri şi grăsimi destinate consumului uman, precum şi în produsele alimentare cu adaos de uleiuri sau grăsimi
Publicat în
MONITORUL OFICIAL nr. 532 din 22 iulie 2002Data intrării în vigoare 22-01-2004
Ministrul sănătăţii şi familiei şi ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,având în vedere prevederile art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor,vazand Referatul comun de aprobare nr. 41.922/2001 al Direcţiei generale de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Familiei şi nr. 121.097/2001 al Direcţiei standarde, mărci şi licenţe, calitatea alimentelor şi acreditare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor,emit următorul ordin:Articolul 1Se aprobă Normele privind fixarea nivelului maxim de acid erucic în uleiuri şi grăsimi destinate consumului uman, precum şi în produsele alimentare cu adaos de uleiuri sau grăsimi, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.Articolul 2Ministerul Sănătăţii şi Familiei, prin Direcţia generală de sănătate publică, institutele de sănătate publică, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin Direcţia de industrie alimentara, standarde, mărci şi licenţe, direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 18 luni de la data publicării.Ministrul sănătăţii şi familiei,Daniela BartosMinistrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuAnexă Deschideți NORMAprivind fixarea nivelului maxim de acid erucic în uleiuri şi grăsimi destinate consumuluiuman, precum şi în produsele alimentare cu adaos de uleiuri sau grăsimi

| EMITENT |
Ministrul sănătăţii şi familiei şi ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,având în vedere prevederile art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor,vazand Referatul comun de aprobare nr. 41.922/2001 al Direcţiei generale de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Familiei şi nr. 121.097/2001 al Direcţiei standarde, mărci şi licenţe, calitatea alimentelor şi acreditare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor,emit următorul ordin:Articolul 1Se aprobă Normele privind fixarea nivelului maxim de acid erucic în uleiuri şi grăsimi destinate consumului uman, precum şi în produsele alimentare cu adaos de uleiuri sau grăsimi, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.Articolul 2Ministerul Sănătăţii şi Familiei, prin Direcţia generală de sănătate publică, institutele de sănătate publică, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin Direcţia de industrie alimentara, standarde, mărci şi licenţe, direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 18 luni de la data publicării.Ministrul sănătăţii şi familiei,Daniela BartosMinistrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuAnexă Deschideți NORMAprivind fixarea nivelului maxim de acid erucic în uleiuri şi grăsimi destinate consumuluiuman, precum şi în produsele alimentare cu adaos de uleiuri sau grăsimi




